Mijn vrijwilligers werk: Training geven aan het G-Team

Nu het alweer winterstop is en ik alweer 2 en een half jaar het G-team train vond ik het hoog tijd om een stukje te schrijven hierover. Het is en blijft voor mij een hele leuke taak om dit team elke week te trainen en bij wedstrijdjes te coachen.

In 2011 moest ik een stage gaan lopen, bij een organisatie of tijdsbesteding dat bestaat uit vrijwilligers. Doordat ik voetbal bij Purmersteijn kwam mij keuze al snel binnen de club te liggen. Daar kende ik Jan als trainer van mijn team en Nico als scheidsrechter en beiden trainers van het G-team zodoende kon ik meelopen als trainer van het G-team. Het team bestaat uit hele enthousiaste spelers met een (lichte)verstandelijke beperking. Het training geven aan deze groep vond ik zo leuk dat ik hier ben blijven hangen. Nu 2 en een half jaar later ben ik nog steeds trainer van het G-team en vind ik het elke vrijdag nog steeds heel leuk om de mannen(en dame) van het G-Team te trainen.

Zo heb ik ook al een aantal wedstrijden met het team meegemaakt als coach, dit waren een aantal Toernooien en oefen wedstrijdjes. Vanuit Purmersteijn is er ook altijd wel een team dat tegen het G-team wil spelen zo laatst het 35+ team van Purmersteijn. Helaas kon ik er de 2e helft niet bij zijn door een voetbalwedstrijd die ik zelf moest spelen, maar het was wel weer een hele dankbare middag!

Via Purmersteijn:

Op zoek naar nieuwe tegenstanders om te verslaan, heeft ons G-Team (“Special Forces Purmersteijn”) officieel het 35+Team uitgedaagd voor een “vriendschappelijke” wedstrijd. De mannen van het 35+Team wilden zich niet laten kennen en hebben deze uitdaging aanvaard! Heel moedig natuurlijk.

Op 17 november vanaf 12:30u was de aftrap van het G-team gefloten door tevens trainer van het G-team Nico en gecoacht door Stef, Jan en Barry. Het team begon goed en tijdens de rust stond er al een handbal stand op het bord, met in de eerste helft nog een schitterend doelpunt van G-team speler Brian (vanaf de middenlijn!). De 2e helft werd er nog een speler uitgestuurd van het 35+ team vanwege ‘praten tegen de scheidsrechter’. De mannen van het 35+ team toonde veel weerstand maar uiteindelijk ging het G-team er weer met een overwinning vandoor! Wie is de volgende tegenstander?