Start MPL TUI België

TUI fly Benelux is de enige luchtvaartmaatschappij die jonge mensen die piloot willen worden de kans biedt om een betaalbare pilootopleiding te volgen, in combinatie met een kantoorbaan. Het programma biedt TUI fly de mogelijkheid om nieuwe piloten volgens de hoogste standaarden op te leiden en op die manier ook de veiligheid en de klanttevredenheid continu te verbeteren. De eerste lichting begon in 2017 aan de opleiding, en studeert binnenkort af.

2 september 2019 was de eerste werkdag voor de MPL studenten die dit jaar van start gaan met hun opleiding. Nadat ze de eerste maand voltijds in hun kantoorjob worden ondergedompeld, beginnen ze in oktober met hun opleiding om piloot te worden en hun MPL, multi-pilot license, te halen. Het programma duurt een 40-tal maanden en bestaat uit de combinatie van een grondfunctie in het TUI hoofdkantoor in Zaventem en een volledige pilootopleiding. De studenten gaan op diverse afdelingen aan de slag, zoals scheduling, ATO administration, OCC, Internal Communications, HoTAC, Training administration en Flight Ops. Op die manier leren ze tijdens hun opleiding ook de dagelijkse werking van het bedrijf kennen. Na iets meer dan drie jaar zijn de studenten afgestudeerd en dus klaargestoomd om achter de stuurknuppel van onze vliegtuigen plaats te nemen.
Deeltijds werken bij het kantoor en deeltijds een opleiding volgen zal echt een uitdaging worden voor de studenten. Zoals Ward Gysemans, Chief Flight Instructor, heeft gezegd tijdens de ‘welcome briefing’, zal een goede werkethiek gepaard met veel motivatie de sleutel tot succes zijn.

Dit jaar starten 15 studenten de opleiding: 14 mannen en 1 vrouw, uit België (9), Nederland (5) en Duitsland (1). Ze werden geselecteerd uit bijna 400 kandidaten. De selectieprocedure startte in april en bestond uit verschillende fases, die het de recruiters mogelijk maakte om de kandidaten te selecteren die het best passen bij onze waarden en hoge standaarden. De kandidaten die de verschillende selectierondes goed hebben doorstaan, stootten door naar de laatste ronde: de business case en de speeddate met piloten. Daarna werden de 15 kandidaten geselecteerd.

Op de foto (van links naar rechts):

Michiel Menger– Scheduling

Mattias Van Depitte – Scheduling

Claudio Boone – ATO Administration

Barry Van Niekerk – OCC

Mathilde Six – Internal Communications

Manuël Fiers – Scheduling

Niels Tooth – Scheduling

Cartouche Brouwer – Flight Ops

Martijn Hendrickx – Scheduling

Koen Van Rossem – Flight Ops

Marcel Gorski – HoTAC

Jasper Jacob – OCC

Thomas Van Cappellen – Scheduling

Maxime Stuer – Training Administration

Gunnar Verheijen – Scheduling

Kurt De Cuyper – Head of ATO

Jan De Clercq – Head of Instructors FCM

Elke Mols – ATO Administrative Assistant

Ward Gysemans – Chief Flight Instructor

Ken Evens – ATO Compliance Monitoring Manager

Bron: TUI Internal Communications