Nickelback – The Hits Tour

Amsterdam Ziggo Dome, op 1 november was het dan eindelijk zo ver! Met als voorprogramma de band Skillet, welke al enorm bekend is in Amerika met maar liefst 8(!) albums. Begon het concert van Nickelback, waar ze vorig jaar nog in de Heineken Music Hall (HMH) optraden stonden ze nu in het veel grotere Ziggo Dome.

Het concert begon om 19.30 en de deuren zouden om 18.30 open gaan. Toen we aankwamen bij de Ziggo Dome was het gigantisch druk, de rij waar wij in moesten staan ging van de ingang naar de Amsterdam Arena en weer terug. Afijn wij sluiten gewoon achteraan aan en we merken dat we al snel naar binnen komen. Toen we eenmaal in de zaal stonden hoefden we niet eens lang te wachten of het voorprogramma begon met Skillet.

Deze band was een goed opwarmertje, met redelijk goeie muziek, misschien niet helemaal mijn smaak. Om 20.45 begon dan het echte werk Nickelback kwam met een spectaculaire opening en begon met het nummer Animals. De muziek in het Ziggo Dome klonk echt heel erg goed, ook al was het veel massaler dan het jaar daarvoor in de HMH. Omdat het ‘The Hits Tour’ was hebben ze ook al hun hits laten horen die avond en ik moet zeggen dat waren ze ook stuk voor stuk allemaal! Het hele concert heb ik mee kunnen zingen en dat merkte ik de volgende dag aan mijn stem ook wel.

Maar toch zeg ik: Nickelback!? volgend jaar weer! 🙂