CHC mede-organiseert Oranje Fandag

Tijdens mijn stage heb ik meegeholpen met het logistieke plan om de Oranje Fandag van de KNVB mogelijk te maken, door een grondplan te schrijven voor de helikopters en benodigde personeel.

Bron: KNVB Media

De selectie van het Nederlands elftal vloog zaterdag vanaf Schiphol per helikopter terug naar de basis van het voetbal: de amateurclubs. Alle spelers van Oranje en een deel van de technische staf trakteerden de jongste jeugdvoetballers op een bijzondere Oranje Fandag.

Oranje was te gast bij Blauw Wit ’34 (Leeuwarden), Reiger Boys (Heerhugowaard), Sparta Enschede (Enschede), MOC ’17 (Bergen op Zoom) en SV Oss 1920 (Oss). De dag werd afgesloten op de KNVB Campus waar de leden van de Oranje Kidsclub hun idolen ontmoetten. De Oranje Fandag is een initiatief van de KNVB en hoofdsponsor ING.

Direct na de oefeninterland tegen Ierland vrijdagavond in Dublin vloog de Oranjeselectie terug naar Nederland. Om 11.00 uur stonden op Schiphol de helikopters klaar waarmee de internationals naar de vijf amateurclubs in het land vlogen.

Op de verenigingen werden onder anderen de welpen (jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar) en kinderen met een beperking getrakteerd op tal van voetbalactiviteiten. Uiteraard onder begeleiding van de spelers van het Nederlands elftal.

Onvergetelijke dag

Kevin Strootman, die vrijdag na een afwezigheid van ruim twee jaar terugkeerde in het Nederlands elftal en in Dublin de aanvoerdersband droeg, was enthousiast. “Toen ik als vijfjarig ventje bij vv Rijsoord in Ridderkerk ging spelen, was ik helemaal gek van Patrick Kluivert en Edgar Davids. Ik droomde ervan net als zij ooit in het Nederlands elftal te spelen.”

Strootman: “Daarom is het zo leuk dat wij de kids hebben kunnen verrassen en een balletje met ze hebben getrapt. Hopelijk is het voor de spelertjes, maar ook voor de vrijwilligers en fans een onvergetelijke dag geworden.”