Aftermovie: Roeiseizoen

Tøtale Escalatie DE Aftermovie

Desondanks de liefde voor het roeien is er tijdens het vorige seizoen ook heel veel liefde voor elkaar onstaan, de levenstijl tøtale escalatie! Van roeiuitjes, ziekenhuisbezoekjes tot de efteling we hebben het vorig jaar allemaal samen meegemaakt. Gelukkig is dit allemaal opgenomen door de bij ons prima vertegenwoordige filmcrew met credits voor het monteren aan Wilco Borst.Dus roeien? …… Roeien is een sport waarbij met behulp van riemen een boot vooruit gestuwd wordt. Roeien onderscheidt zich van kanoën omdat de roeiers tegengesteld aan de vaarrichting kijken. Ook levert de boot het draaipunt voor de roeiriem, terwijl bij kanoën de peddel geen verbinding met de boot heeft. Daarnaast komt de kracht bij roeien vooral uit de benen, waar deze bij kanoën uit de armen komt.Als sport kan roeien individueel of in ploegverband beoefend worden. Er is een aantal verschillende disciplines bij het roeien. In de skiff, een boot voor één persoon, wordt er altijd geroeid met twee riemen. Bij boten met twee of meer roeiers zijn er twee mogelijkheden. Of iedere roeier heeft één riem (boordroeien) of iedere roeier heeft twee riemen (scullen). In het grootste reguliere nummer, de acht met stuurman, wordt meestal geroeid met één riem per roeier. Tøtale Escalatie der AASR Skøll heeft dit jaar boordroeiend de Vlietbokaal gestart in een vier met stuurman (of in dit geval stuurvrouw).Nou genoeg te vertellen nog allemaal, maar daarvoor moet je ons stukje in de Arbok maar lezen, nu is het dan eindelijk zo ver, pop je kurken, ga vooral niet zitten, pak alvast de verbandtrommel erbij WANT DAAR IS IE DAN! DE TØTALE ESCALATIE Aftermovie 🙂

Geplaatst door Tøtale Escalatie op Maandag 17 oktober 2016

Tøtale Escalatie der AASR Skøll heeft dit jaar boordroeiend de Vlietbokaal gestart in een vier met stuurman (of in dit geval stuurvrouw).

Dus roeien? …… Roeien is een sport waarbij met behulp van riemen een boot vooruit gestuwd wordt. Roeien onderscheidt zich van kanoën omdat de roeiers tegengesteld aan de vaarrichting kijken. Ook levert de boot het draaipunt voor de roeiriem, terwijl bij kanoën de peddel geen verbinding met de boot heeft. Daarnaast komt de kracht bij roeien vooral uit de benen, waar deze bij kanoën uit de armen komt.

 

Als sport kan roeien individueel of in ploegverband beoefend worden. Er is een aantal verschillende disciplines bij het roeien. In de skiff, een boot voor één persoon, wordt er altijd geroeid met twee riemen. Bij boten met twee of meer roeiers zijn er twee mogelijkheden. Of iedere roeier heeft één riem (boordroeien) of iedere roeier heeft twee riemen (scullen). In het grootste reguliere nummer, de acht met stuurman, wordt meestal geroeid met één riem per roeier.